LATEST NEWS

Acmon Data: O ιδανικός συνεργάτης για τη σύγχρονη βιομηχανία
Νοε
09

Acmon Data: O ιδανικός συνεργάτης για τη σύγχρονη βιομηχανία

Καθώς η ψηφιακή τεχνολογία συνεχώς εξελίσσεται και τα αποτελέσματα αυτής έχουν θετικό και μόνο πρόσημο, οι ευκαιρίες και οι προκλήσεις μιας νέας ψηφιακής εποχής βρίσκονται ήδη μπροστά μας. Ειδικά η Βιομηχανική Παραγωγή, βιώνει τεράστιες αλλαγές τόσο λόγω της Covid εποχής όσο και λόγω της ολοένα ταχύτερης απομάκρυνσής μας από την οικονομική κρίση.

"Η Acmon Data ως εταιρία πρωτοπόρος στη δημιουργία λογισμικού, τόσο στο επίπεδο συστημάτων παραγωγής, όσο και σε εκείνο της διαχείρισης αποθήκης α’ υλών και ετοίμων, αποτελεί τον πλέον ιδανικό συνεργάτη για τη σύγχρονη βιομηχανία, είτε αυτή έχει ως αντικείμενο το Τρόφιμο, το Φάρμακο, τα Χημικά ή και τα Δομικά Υλικά”, αναφέρει η κυρία Μαριλίνα Καψάλη, Διευθύντρια Επικοινωνίας του Ομίλου Acmon. 

    Μαριλίνα Καψάλη,
Διευθύντρια Επικοινωνίας
του Ομίλου Acmon

 

 Όπως εξηγεί η κυρία Καψάλη, τα οφέλη της σουίτας λογισμικού TracePro, η οποία γεννήθηκε το 2003 από ανθρώπους που γνωρίζουν τη παραγωγική διαδικασία σε βάθος, διαχωρίζονται σε τρία επίπεδα. Σε εκείνο του χειριστή στο πεδίο παραγωγής όπου υπάρχει πλήρης καταγραφή εργασιών σε λεπτομέρεια, στο επίπεδο του Διευθυντή Εργοστασίου όπου η πληροφορία διοχετεύεται προς το πεδίο παραγωγής και αποθήκης διασφαλίζοντας απόλυτα την ιχνηλασιμότητα, και βέβαια στο επίπεδο της Διοίκησης αφού παρακολουθούνται τόσο σε πραγματικό χρόνο όσο και απολογιστικά όλα τα KPI’s. Παράλληλα το σύστημα διασυνδέεται  με αυτοματισμούς στο πεδίο, έχοντας πλήρη παρακολούθηση της απόδοσης της κάθε γραμμής παραγωγής και όλου του εργοστασίου. (Overall Equipment Effectiveness – OEE). 

Η ανταλλαγή δεδομένων σε πραγματικό χρόνο έχει ως αποτέλεσμα η ροή παραγωγής να είναι περισσότερο αποδοτική και με ελάχιστη ανάγκη ανθρώπινης παρέμβασης. Επίσης δίνει τη δυνατότητα στους φορείς λήψης αποφάσεων να επεμβαίνουν σε πραγματικό χρόνο στη διαδικασία παραγωγής και να συλλέγουν χρήσιμα δεδομένα για προγνωστικές μελέτες. 

Προχωρώντας ακόμα παραπέρα, εάν τα δεδομένα από τα σημεία πώλησης διασυνδεθούν με τα δεδομένα της βιομηχανικής παραγωγής, τότε διευκολύνεται η ταχύτερη δρομολόγηση των παραγγελιών αποδίδοντας ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στις εταιρείες που υιοθετούν ολιστικές λύσεις. 

"Σημαντική παράμετρος η οποία κάνει το TracePro επιτυχημένη επένδυση σε βάθος χρόνου, είναι η αμφίδρομη διασύνδεσή του με οποιοδήποτε ERP και οποιαδήποτε μορφή αυτοματισμού πεδίου ενώ παράλληλα μπορεί να παραμετροποιηθεί σύμφωνα με τις εξατομικευμένες ανάγκες της εκάστοτε παραγωγής”, εξηγεία ακόμη η κυρία Καψάλη. 

Επιπλέον λύσεις 
To αντικείμενο της εταιρίας δεν περιορίζεται αποκλειστικά σε Industry 4.0 εφαρμογές, αλλά δύναται να ολοκληρώνεται με εξοπλισμός διασφάλισης ποιότητας και ελέγχου της πρωτογενούς ή δευτερογενούς συσκευασίας. 

"Σχεδόν από την ίδρυσή της η Acmon Data είναι αποκλειστική αντιπρόσωπος της Mettler Toledo στην Ελλάδα -ηγέτιδα εταιρία παγκοσμίως- στα μηχανήματα ελέγχου και διασφάλισης ποιότητας. Η επιλογή της συγκεκριμένης αντιπροσωπείας δεν ήταν καθόλου τυχαία αλλά αποτέλεσμα στρατηγικής απόφασης αφού αποτελεί φιλοσοφία της εταιρίας η συνεργασία μόνο με κορυφαίους οίκους του εξωτερικού και πόσο μάλλον όταν πρόκειται για ένα τόσο νευραλγικό σημείο, όπως αυτό του ελέγχου ποιότητας στη Βιομηχανία Τροφίμου και Φαρμάκου”, τονίζει η κυρία Καψάλη. 

Έτσι λοιπόν, η Acmon Data, μέλος του Ομίλου Acmon, έχει καταφέρει να προσφέρει λύσεις  για ένα ευρύ φάσμα βιομηχανικών εφαρμογών περιλαμβάνοντας μεταξύ άλλων δυναμικούς ελεγκτές βάρους, μηχανήματα vision inspection, ανιχνευτές μετάλλου και x-ray, σύμφωνα με τα υψηλότερα standards παγκοσμίως. 

"Αξίζει εδώ να αναφερθούμε στο ότι παλαιότερα οι εταιρίες δίσταζαν να προβούν σε μια επένδυση εξοπλισμού διασφάλισης ποιότητας, πιστεύοντας είτε ότι δε θα τύχει "η κακιά στιγμή" σε εκείνες, είτε οδηγούμενες από το κόστος να προβαίνουν σε λύσεις οι οποίες τελικά να υπολείπονται σε ποιότητα και απόδοση σε βάθος χρόνου”, δηλώνει η ίδια. 

Σήμερα οι νέοι αυστηροί ευρωπαϊκοί κανονισμοί, αλλά περισσότερο όλων οι απαιτήσεις του καταναλωτή,  έχουν οδηγήσει τον σύγχρονο επιχειρηματία να επενδύει έτσι ώστε να διαφυλάσσει στον απόλυτο βαθμό το όνομα και τη φήμη του brand name και κατ’ επέκταση και την επιτυχία της επιχείρησης.

"Εν κατακλείδι, σε ένα κόσμο που "τρέχει" ολοένα και πιο γρήγορα και που οι εξελίξεις όπως λ.χ η πανδημία covid-19, έρχονται να απαιτήσουν γρήγορες προσαρμογές σε προκλήσεις και ευκαιρίες, η επιλογή του σωστού συνεργάτη γίνεται "πονοκέφαλος" ειδικά όταν οι άνθρωποι που αποφασίζουν πολλές φορές λαμβάνουν συγκεχυμένη ή ελλιπή πληροφόρηση. 

Στην Acmon Data, όπως και σε όλες τις εταιρίες του Ομίλου Acmon, o πελάτης απολαμβάνει την εμπειρία και τεχνογνωσία των ανθρώπων μας ώστε να μπορεί να καθοδηγηθεί σωστά, να κάνει ασφαλείς επιλογές, που χαρακτηρίζονται καινοτόμες και απόλυτα λειτουργικές που θα αποτελέσουν επικερδή επένδυση σε βάθος χρόνου. "Αν λάβει κανείς υπόψιν του ότι το ποσοστό loyalty των πελατών της εταιρίας ξεπερνά το 94%, τότε μπορεί εύκολα να συμπεράνει πως η συνεργασία μαζί μας είναι συνεργασία χωρίς χρονικούς περιορισμούς, με αμοιβαία οφέλη και κοινούς στόχους”, τονίζει τέλος η Διευθύντρια Επικοινωνίας του Ομίλου Acmon Data.

Πηγή: capital.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Please enable the javascript to submit this form